“…Doet u waar u goed in bent en laat de rest aan ons over…”

Ondernemer betaalt salderingsregeling zonnepanelen

MKB de klos. Bezitters van zonnepanelen kunnen voorlopig nog alle door hen opgewekte energie verrekenen met de door hen verbruikte energie. De voorgestelde wijziging hiervan is niet geaccepteerd door de Eerste Kamer. Omdat bezuinigen het kabinet niet bepaald makkelijk af gaat, moet de rekening op anderen verhaald worden. Uit de Voorjaarsnota blijkt dat MKB-ondernemers waarvan de winst belast wordt in de inkomstenbelasting en de hogere inkomens, de klos zijn. Maar hoe?

MKB-winstvrijstelling verminderd. Volgens de Voorjaarsnota wordt vanaf 2025 de MKB-winstvrijstelling verminderd van thans 13,31% naar 12,03%. Dit betekent zo’n 10% minder aftrek (13,31 versus 12,03), waardoor u meer belasting over uw winst betaalt. Valt een deel van uw inkomen in de hoogste tariefschijf van box 1, dan bent u dubbel de klos. Voorgesteld is namelijk ook dat het begin van de hoogste tariefschijf met € 557 verlaagd wordt. U betaalt dus eerder het hoge tarief van 49,5%. Door de verlaging van de MKB-winstvrijstelling wordt de BV weer iets aantrekkelijker.

MKB’ers waarvan de winst in de inkomstenbelasting valt en hogere inkomens, draaien op voor de in stand gehouden salderingsregeling voor zonnepanelen.

Wilhelminalaan 1, 1441 EK Purmerend
Tel: 0299-767002 / E-mail: info@partnersinadministraties.nl